sobota 14. února 2009

Sauna

Včera jsme se s Terkou rozhodly, že už je načase zajít do sauny, vzhledem k tomu, že už jsme v Rusku celých 10 dní. Navíc jsme chtěly trochu narušit stávající večerní stereotyp – po večeři film, po kterém (příp. u kterého) usneme, vzbudíme se poslušně přesně v jednu ráno, jelikož naše touha po internetu je tak velká, že ani budík nařizovat nemusíme, a poté surfujem do tří či půl čtvrté ráno. Tak moc chceme být s váma, rodino a přátelé, v kontaktu :)
Takže k té sauně. Byla skvělá! Zaplatily jsme si rovnou dvě hodiny (pouhých 270kč/osoba). Ne že bychom se chtěly vypotit na týden dopředu, ale slečna za pultem se otázala rovnou, jestli „dva časa“ a my jsme nechtěly vypadat jako máčky, nýbrž jako správný Rusky, takže jsme kývly. A nelitovaly jsme. Slečna nás zavedla do jedné ze zadních místností tohoto napůl fitka a napůl „salonu krasoty“, ukázala nám saunu, sprchu, wc a odpočinkovou místnost s křesílkama, polštářema, varnou konvicí, CD přehrávačem atd. Bohužel, my doposud neznalé ruské sauny jsme si s sebou nevzaly jídlo, šampaňský ani vlastní cédečka, ovšem příště toto určitě napravíme! Nutno dodat, že tohle všechno jsme měly jen pro sebe. No, co vám budu povídat, byl to perfektní relax, a to i přesto, že jsme si zapomněly vzít vodu a nechtělo se nám potom jen v osušce (taky erární) lítat po objektu a nějakou shánět, takže jsme po hodině byly silně dehydratovaný. Vyřešila to převařená (teplá) voda z konvice :) Po dvou hodinách, tzn. 4 saunách, jsme se cítily báječně, unaveně a dost malátně. Naštěstí naše kolej je od tohoto fitka kousíček, takže jsme za pár minut už ležely v posteli. Už plánujem, kdy půjdeme znova a koho vezmem s sebou. Terka navrhuje vedoucího katedry evropských studií Stěpanova (věk asi 57), což já razantně odmítám. Sice jsem pro utužování družby s profesory, ale ocaď pocaď, že? :)

7 komentářů:

  1. Neprodleně reaguji! Já mám sice slabost pro učitele.......
    ..................... ale jenom pro jednoho!

    Stěpanov je milej, ale na koho víc, Evi?!(mě nikdo na exkurziju na hranici Evropy a Asie nezval...) Takže to jsem si asi dělala legraci, ne?! (si příště ty svoje ftípky nechám, to je jako házet perly...)

    OdpovědětVymazat
  2. To se to tam vytvořil pěkný milostný trojúhelník.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Důrazně žádám svoji rodinu, aby si své komentáře trénovala na jiných blozích (třeba Politica Mundi se k tomu hodí). Kdo má pořád mazat komentáře typu: "Babička a děda píšou..." apod.

    Děkuji
    admin

    OdpovědětVymazat
  6. Admin 2 upozorňuje admina 1, že by neměla být na svou rodinu tak přísná! :)

    OdpovědětVymazat