sobota 7. února 2009

Postelové hrátky


Dneska bylo veselo.
Bojovej úkol číslo 1 zněl jasně – koupit peřiny! Noci jsou tu studený (bodejť by ne – noční teploty příštích dní mají padnout až na -42! Vyrovná se s tím náš organismus vůbec? Plus na spaní nám ženština dala jen obyč deky ). No a přestalo nás nějak bavit spát ve třech vrstvách triček, punčochách, termoponožkách (Terčiny s názvem Arktida, moje Sibiř), ušance, rukavicích, šále a návlecích na ruce (díky Moni! J). Kromě toho oknem táhne jak sviňa (pardon, ale to jinak říct nejde). Číňani utěsňovali okno izolepou, ale ani to už nepomáhá.
Vydaly jsme se tedy hledat obchod, kde by měli žádaný produkt na skladě. Terka byla aktivní a v dobré vůli se chtěla informovat u šatnářky ve škole „požalujsta kdě nam možno kupit podušky?“ Nejenže paní nevěděla odpověď, ale očividně vůbec nechápala, proč něco takovýho chcem, dokonce měla chudák dojem, že po ní chcem, aby nějaký vytáhla zpod pultu šatny...Později nám došlo, že se celou dobu sháníme po polštářích (poduška) a ne po peřinách (odějalo). Možná mozek namrzá. Ale ať už to či ono, poradit nám mohla! Nakonec jsme ve třetím kšeftu opravdu narazily na textil „dlja doma“!! Tamním prodavačkám jsme vyrazily dech, když jsme už značně v ráži (protože děsná kosa venku a dlouhý hledání) požádaly o dvě největší peřiny, co mají. Čímž jsme jim asi vybraly zásoby na další pětiletku. O povlečení na tyhle dva obry nemluvě. Ale umíte si představit tu nádheru? Rozvaluju se teď v nové voňavé mega peřině o rozměrech 200x220 a je mně blaze! Co na tom, že obě dvě se nám skoro nevlezou na naši „manželskou“ číňanskou postel a ustlat to je docela makačka J Prostě se zamotáme jak larvy a můžem spát i při otevřeným okně ;) Takže já jdu peřinu teď testnout. Třeba se mi bude zdát o tom, jak nás nechtějí pustit do knihovny. Jsme snad knižní teroristky? (více Terka)

3 komentáře:

  1. Ahoj Evi!!!! moc Tě zdravím tam do toho mrazivého pekla!!! ted jsme dojeli do brna a hned jsem si to musela precist!! to vsechno je fakt sila!! kdybych nebyla v Rusku, tak bych tomu ani neverila :)Jen co se trosku vzpamatuju, tak ti napisu mega mail:))))zatim papa!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Evule!!!tady tvoje sestra, vzpomínáš??:)myslím, že máte s ponožkama typu Arktida a Sibiř dobře nakročeno, plus ty mega krutý peřiny, holky, vy na to máte!:)Vy tu zimu překonáte (mamka:Evi, kupte si něco na ty okna, to taky pomůže proti chladu a taky si kup kožich, peníze budou, ale ty bys nemusela..!!)Samozřejmě přeháním, ale narovinu..s těma komentářema do blogu opatrně, mamka má trochu výčitky, že tě tam pustila..:)Já jenom kulim oči na ty podmínky, chování se ke studentům a na ty nehorázný problémy s knihovnou apod..Co si ksakru myslí, že jsou nějaká velmoc???Snad se nenakazíš KK a vrátíš se nám DN (dobře naladěna). Jo a doporučuju kontaktovat Mladou frontu, o ty vaše vtipný články by byl určitě zájem!Nebo rovnou napište knihu..No nic, budu končit, na příspěvek je to dlouhý až až..Ps.:Držte se!Minimálně těch mega peřin, jsou fakt krásný, i na pohled hřejí:)P a M

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, perina je nadherna, ty kvetinky skvele kontrastujou s vasim futuristicky resenym lustrem :-D

    OdpovědětVymazat